Delta Dunarii

Dunarea, raul care izvoraste din muntii Padurea Neagra din Germania si se varsa prin 3 brate in Marea Neagra formeaza inainte de varsare, prin cele 3 brate, Delta Dunarii, unul dintre cele mai spectaculoase si mai bine pastrate ecosisteme din Europa. Dar ce are Delta Dunarii atat de special?

1.Delta Dunarii este casa a mai mult de 45 de specii de pasari si, in acelasi timp, adaposteste peste 360 de specii de pesti. Nicaieri in Romania nu o sa mai gasiti o varietate atat de impresionanta a pasarilor si nicaieri pescuitul nu va va oferi atata satisfactie ca atunci cand veti prinde o stiuca din Delta.

pikanu2. Delta este casa celor aproximativ 2500 de cai salbatici, mai precis, caii care traiesc in Padurea Letea, una dintre adevaratele comori ale Romaniei, una dintre valorile care nu trebuie uitate, ci promovate.

cal

3. Singurele populatii viabile de sturioni din Europa traiesc in Romania, mai precis, in Delta. Ce sunt sturionii? Ei sunt cei datorita carora exista caviarul. Caviarul de la sturionii salbatici difera fata de cel de la pestii de crescatorie, pretul lui fiind si mai mare. Trebuie sa protejam acesti pesti si sa le pastram mediul curat.

Delta Dunarii poate aduce foarte multi bani turismului romanesc daca e promovata cum trebuie. Pescuitul de agrement precum si plimbarile cu barca pot aduce profituri mari la bugetul statului,care, din pacate, nu stie sa isi puna in valoare comorile. Vizitati Delta Dunarii! Cunoaste-ti-va tara!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s